ŞİRKETLERİN ÇİÇEKLERİ

Bir çiçek alırken en çok neye dikkat edersiniz? Ya da bir çiçeğin göze çarpması için ne gibi özelliklere sahip olması lazım? Çoğumuzun cevabı aşağı yukarı aynıdır. Onların sağlıklı,canlı,kurumamış,solmamış olması dikkatimizi çekmek için yeterli olacaktır.

Bir şirketin çalışanları da aynı çiçeklere benzer. Onların canlı,dinamik olmaları şirketin kalitesini arttır,göze hitap eder kılar.

Her çiçeğin belli ihtiyaçları vardır,bunlar onun hayatta kalabilmesi için zorunlu gereksinimdirler. Her çalışanın da belli ihtiyaçları vardır. Benzerliklerimizle bir inceleme yapalım o zaman, ilk olarak,

 Gün Süresi;

İnsanlardan en verim alabileceğiniz süreç gündüz saatleridir. Bu yüzden en etkin çalışma saatlerini seçmekte titiz olunmalıdır.Günün başladığı ve bittiği yer dikkatle seçilmeli, seçilen aralık özenle uygulanmalıdır.

 Ortam;

İyi çalışma için iyi çalışma alanlarına sahip olunması gerekir. Çok basık ya da birbirinden çok bağımsız olacak şekilde genişlikler verimi azaltacak, verimli  iletişim kurulmasını engelleyecektir. çok koyu ve çok soft renk dizaynlardan uzak durulmalı,çalışma alanını kısıtlayacak kadar çok eşyadan kaçınılmalıdır.Düzeni şirketin her alanına yaymalı ve bunu sürdürmelisiniz.

 Işık;

İnsanlar olarak kullandığımız ışıkları üç başlığa ayırırız.Sıcak beyaz ışık,doğal beyaz ışık,soğuk beyaz ışık. Sıcak beyaz ışığın iyi bir görüş oluşturma,rahatlatıcı,gevşetici etkisi vardır, bu yüzden daha çok ev ortamlarında kullanılır.Soğuk beyaz ışık ise güneşin taklidir.Bu yüzden böyle ortamlarda uzun süre kalınmaması gerekir.İş ortamlarında kullanılmasına en uygun tür doğal beyaz ışıktır. Çalışanlarda enerjik ve ferahlatıcı bir ruh hali yarattığı gibi nesneleri daha net görebilmemizi sağlar.

 Sıcaklık;

Herkesin bildiği gibi çok soğuk ve çok sıcak yerler verimli çalışma koşullarına uygun değildir. Küresel ısınmayı iyiden iyiye hissettiğimiz bu günlerde,Dört mevsim yaşıyor olduğumuz ülkemizde işyerlerinde yeterli ısıtıcı ve klimaların bulunması en önemli koşullardan biridir.

 Su;

Verimliliğin en önemli adımıdır. Çalışanlarınızın sürekli yerinde sayarak daha verimli olmasını bekleyemezsiniz. Onları geliştirmeye, sosyalleştirmeye özen gösterilmelidir. Hızla gelişen dünyada eğer çalışanlara gerekli yatırımlar yapılmazsa olduğunuz yerde bile duramayıp hızla düşüşe uğrarsınız.

 Besin;

Bitki de olsan insan da daima belli besinlere ihtiyaç duyarız.Çalışanlar olarak hepimizin düzenli,sağlıklı bir yeme düzenimiz olması gerekir.Çünkü sağlıklı beslenmediğimiz dönemler bize başka problemlerle dönüş yaparlar. Bu da hayatımızın her alanını olduğu gibi işimizi de olumsuz yönde etkileyecektir.Öğlen molaları ve vardiya araları iyi ayarlanıp çalışanların beslenmesi için uygun şartların gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

 Ve en önemlisi tatlı dildir.Çiçeklere nasıl davranırsanız öyle tepki görürsünüz.Sürekli stresli bir ortamda bulunan çiçekler solgunken,daha mutlu ortamlarda bulunan çiçeklerin daha canlı olduğunu test edebilirsiniz.

Yetiştirdiğiniz her çiçek sizin onlara nasıl baktığınıza göre şekillenir. Güzel çiçekler onlara baktığınız için güzellerdir.Ve kurumuş olanlar da onlara değer vermediğiniz için küsmüşlerdir. Çalışanlarınız sizin çiçeklerinizdir.Çiçeklerinize iyi bakmanız dileğiyle…

Leave A Comment