E-DÖNÜŞÜM

Hızla dijitalleşen dünyamız,hayatımızın her yerinde kendini göstermeyi de başarıyor. Öyle ki iş dünyası da bu değişime ayak uydurmak için bir birleriyle yarışır haldeler. İşletmenin dijital dünyaya entegre olurken geçirdiği süreci e-dönüşüm olarak adlandırıyoruz. Artık hastaneden randevu almak için online-randevu sistemini kullanıyoruz. Çoğu insan yolculuk,tiyatro,sinema gibi bilet gerektiren ihtiyaçlarını internet üzerinden karşılıyor. Birey olarak bile içinde olduğumuz bu dünyaya tabi ki de iş dünyasının da uyum sağlaması gerekir.

 Ayrıca e-dönüşüm sadece ortama uyum sağlamak için yapılmaz. Yıllarca tutulmuş,klasörlenmiş kağıt yığınlarından,onlarca raftan,odanın yarısını kaplayan dolaplardan sizi kurtarır. Faturalarınızın yazılıp,gönderilmesini düzene koyar,hızlandırır.Üstelik doğru bir şekilde ayarlanmış bir makine bir insanın yapabileceği hataları yapmaz. Dijital ortamda kaydettiğiniz hiç bir veriniz kaybolmaz.Herhangi bir sorunda istediğiniz veriye kısa sürelerde ulaşabiliriniz. Yedeklenen verileriniz olası bir silinme olayında işinize kaldığınız yerden devam etmenizi sağlar.Karşı taraf ile kurulmuş bağlantılarınız daha kolay şekilde işler. İletişimi hızlandırmak, işletmeye zamandan kazandırır, verimliliğin artmasını sağlar. Dijital ortamda oluşturulmuş olan e-imzanız ile göndermiş olduğunuz verilerin,belgelerin doğruluğunu gösterebilirsiniz. Hem pratik bir şekilde hem de güvenli olarak işlerinizin hallolmasını sağlar.E-dönüşüm size kalan zaman içerisinde teknolojinin getirilerinden yararlanmış olarak dış ortamla bağlantınızı sağlam tutarak işletmenin sürekliliğini, daha kolayca ve güvenli bir şekilde büyümesini sağlayabilirsiniz.

Ülkemizde yaygınlaşan bu dönüşüm,devlet tarafından desteklenmekte,hatta bazı e-dönüşüm sistemleri, güvenlik ve iletişimde getirdiği kolaylıklar nedeniyle devlet tarafından işletmelere zorunlu tutulmaktadır.İlerleyen zamanlarda çoğu şirkette dijitalleşmenin getirdiği faydaları görüyor olacağız.

E-dönüşüm sistemleri hemen alışabileceğiniz bir sistem olmayabilir, ama bu dönüşümün işletmeye sağladığı yararları gördüğünüzde çabuk kabul görüp memnun olunacak bir değişimdir.Unutmayın, yarışı daima önde olan kazanır.

Leave A Comment